english      
español      
deutsch      
nederlands      
по-русски
francais
danish
greek
polish
romanian
swedish
italiano
turkish
Camp Inski 2006:
Mariannenplatz 2
10997 Berlin
0176-62078158
Do. 14h-17h


Camp Inski - Campanie Anti-G8 la Marea Baltica pentru drepturi sociale

globale si o cu totul diferita abordare!

4 - 13 august 2006

vara 2007.Reprezentanti principalelor puteri economice si militare se vor intalni la hotelul Kempinski situat in statiunea Heliligendamm in apropierea orasului Rostock ,Germania.impotriva g8 au fost scrise foarte multe materiale,cu argumente intemeiate; la fel cum si acest strigat nu poate insemna altceva decat o cerere pentru abolirea grupului celor 8. Intr-o lume a exploatarii, saraciei, represiunii; intr-o lumea a razboaielor globalizate, unde drepturile sociale sunt atacate si migrarea este combatuta, summit-urile G8 sunt fundamentale masinii institutionale a ordinii mondiale dominante. Summit-urile au devenit locatii simbolice in geografia politica a protestului si rezistentei.Sunt acolo unde un colectiv si diversi YA BASTA! zguduiesc iluzia neoliberala a sfarsitului istoriei.Aceste proteste au dezvoltat posibilitatea de a considera totul ca fiind potential diferit, diferind de la o zona la alta, impreuna.

cuvinte...

Protestele si summit-urile dealungul anilor '90 spre noul mileniu, in Praga, Gothemburg, din Geneva spre Gleneagles si St. Petersburg , reprezinta experiente ale unei noi miscari alaturi de vechiul Internationalism. pentru a aduce in prealabil pareri diferite impreuna in cadrul retelei merita construirea in interiorul actiunilor a unor spatii pentru a concepe si discuta idei. Sunt necesare idei pentru a ajuta la intelegerea restructurarii neo-liberale a lumii.Deasemenea este necesara dorinta de a schimba practici de rezistenta desfasurate local si global.

Mobilizarea pentru 2007 deja a inceput in timpul protestelor din Gleneagles, la BUKO in Hamburg, si la intalnirile 'Dissent!' si ale "Stangii Interventioniste" si la conferinta internationala in Rostock.Activistigrassroots din diverse medii din cadrul sindicatelor de stanga, organizatiile pentru refugiati, persoane de la ATTAC si Autonomus Left fac deja pasii premergatori.Pentru a asigura continuitatea continutului si practicilor pentru protest , activisti din diferite retele din Europa sunt interesati de mobilizarea din Germania.

Dorim sa promovam idea unui Camp in 2006 prin intermediul acestor retele, organizatii si forumuri.Nu dorim o eticheta exclusivista pentru acest Camp, lupa pentru drepturile globale poate fi inteleasa doar ca o lupa si un dialog cu viziuni diferite ale societatii si emanciparii.Credem ca e mult mai important a gasi forme politice pentru a formula pozitii, si argumente discutate intr-un mod deschis.

Camp 2006 ar trebui sa fie un spatiu pentru a schimba experiente si idei.Ar trebui desigur sa confere loc pentru argumente din interiorul spectrului eterogen de stanga din cadrul miscarii.Dorim sa urmarim diferitele concepte europene si internationale de miscare, protest si rezistenta - sa "recunostem diferentele si sa acceptam similaritatile".Acestea in ideea de a folosi energia si experientele din cadrul summit-ului 2006 din St. Petersburg pentru a organiza larg deschis,conditionat si eficace rezistenta internationala pana in vara 2007.

...si actiune

Camp Inski, nu ofera doar viata buna de pe frumoasa coasta a marii baltice (cu o auto-organizare istovitoare ) si spatiu larg pentru discutii, evenimente, ateliere si working groups.desigur vor fi si actiuni prin proteste si nesupunere civila, unde este cazul, pentru a arata prezenta noastra in regiune:

* sub tema "Lupta locala impotriva sistemului global al campurilor pentru emigranti" ("Fighting the global system of immigration camps locally") dorim sa sa ne conectam cu experientele campaniei locale No-Lager din Mecklenburgn - Western Pomerania.Camp-uri pentru refugiati si emigranti, care nu apar pe nici o harta, pot fi intalnite pe tot cuprinsul Europei.Producand o ierarhie a drepturilor ele reprezinta un element cheie al sistemului global de excludere.Replica noastra: "posibilitatea de a te misca liber este un drept care trebuie impartasit global " * "Hanse Sail Rostock 2006 – 10-13 August - Marina militara a subliniat aceste date in calendarul sau.La acest mare eveniment maritim , marina militara va celebra aniversarea a 50 de ani si va fi prezentata ca un contingent special(www.hansesail.com). Deasemenea este asteptata fregata Mecklenburg-Vorpommern care a capatat experienta in "datoria anti-terorista" din cadrul campaniei "Enduring Freedom" impreuna cu unitati navale din celelalte tari.Haideti sa incercam sa vedem cat de multa opozitie, din partea anti - militaristilor poate Rostock suporta!

* Rostock/Laage airport nu este folosit doar pentru zboruri civile ci si de aviatia militara germana.reprezinta deci un punct strategic al NATO.Incepanddin vara 2006 vor decola Eurofighters pentru a lua parte la antrenamente aeriene si terestre in asa numitul Bombodrom.Ca locatie pentru modernizarea NATO a cursului razboiului in lume, Rostock/Laage ofera practic si teoretic puncte de start pentru camp-ul Inski.

* In septembrie, vor avea loc alegeri locale in Mecklenburg-Western Pomerania.partidul de extrema dreapta NPD (Partidul National German), spera sa obtina destule voturi pentru a obtine locuri in viitorul parlament.Principala lor cauza este lupa impotriva "globalizarii".Ei ofera, precum celelalte partide de dreapta, nationalism, rasism si anti-semitism>acestea sunt unele din motivele de a interveni in campania lor electorala.

Migratiunea, anti-fascismul si rezistenta in fata militarismului si razboiului sunt doar cateva teme de relevanta in cadrul camp-ului Inski 2006.Dorim mai mult.Structurarea neo-liberala a lumii este diversa - la fel si rezistenta noastra si formele ei.Acesta este motivul pentru apelul inernational, pentru a lua parte activ in Camp Inski cu ateliere, actiuni si discutii.

Organizeaza - Contribuie! pentru o cu totul differita abordare!

Retrieved from "http://camp06.dissentnetwork.org/AufrufRo"

This page has been accessed 1,734 times. This page was last modified 09:24, 21 June 2006.


» dissent-archive