english      
español      
deutsch      
nederlands      
по-русски
francais
danish
greek
polish
romanian
swedish
italiano
turkish
Camp Inski 2006:
Mariannenplatz 2
10997 Berlin
0176-62078158
Do. 14h-17h


Πρώτο κάλεσμα!

«Camp Inski» Ενάντια στην G8. Κάμπινγκ στην Βαλτική Θάλασσα: Για παγκοσμιοποιημένα κοινωνικά δικαιώματα και και για ένα εντελώς διαφορετικό Όλο! 4-13 Αυγούστου 2006


Το καλοκαίρι του 2007 οι εκπρόσωποι των οικονομικά και στρατιωτικά ηγετικών χωρών του Βορρά θα συναντηθούν στο ξενοδοχείο Kempinski Grand Hotel, στο Ostseebad Heiligendamm κοντά στο Ρόστοκ. Δικαιολογημένα έχουν γραφτεί πολλά εναντίον του κλαμπ των 8 και αυτή η προκήρυξη δεν θα αποφύγει να κάνει το ίδιο και να υποστηρίξει τη διάλυσή του. Άλλωστε αποτελούν σε έναν κόσμο εκμετάλλευσης, φτώχειας και καταπίεσης, παγκοσμιοποίησης του πολέμου, της επίθεσης ενάντια στην κοινωνία και στη μετανάστευση, τον κομβικό σύνδεσμο στο μηχανισμό της κυρίαρχης παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Στην πολιτική γεωγραφία της Διαμαρτυρίας και της Αντίστασης οι συναντήσεις κορυφής έγιναν συγχρόνως ο συμβολικός χώρος ενός συλλογικού και πολυ-φωνικού «YA BASTA!» -«Φτάνει»- που κλονίζει τη νεοφιλελεύθερη ψευδαίσθηση για το Τέλος της Ιστορίας. Αυτό που αναπτύχθηκε εκ νέου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας είναι η κοινή μας ικανότητα να συλλαμβάνουμε το Όλο ως κάτι που μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό και αυτό παγκόσμια.

Ο λόγος... Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή τις συναντήσεις κορυφής τη δεκαετία του ΄90, την πρώτη χιλιετία στην Πράγα, Γκέτεμποργκ και Γένουα μέχρι και αυτές στο Gleneagles και την Αγ. Πετρούπολη, συνιστούν, σε πολλά επίπεδα, νεώτερες εμπειρίες του κινήματος πάνω σε παλιά ζητήματα του διεθνισμού.

Αν θέλουμε στις κινητοποιήσεις μας να αναφερόμαστε σε αναλύσεις προηγούμενων αγώνων, τότε αξίζει οι ομάδες ακτιβιστών του χώρου να βάζουν συνειδητά στη δράση τους ενδιάμεσους σταθμούς σκέψης. Το ζητούμενο είναι να βρεθούν θεωρητικές προτάσεις που επιχειρούν να συλλάβουν τη νεοφιλελεύθερη αναδιοργάνωση του κόσμου όπως και μια ανταλλαγή των πρακτικών αντίστασης που αναπτύσσονται τοπικά και παγκόσμια. Ήδη κατά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Gleneagles, στο BUKO στο Αμβούργο, σε διάφορες συναντήσεις του ριζοσπαστικού αριστερού δικτύου «Dissent!» και της «Παρεμβατικής Αριστεράς» και τέλος στο συνέδριο δράσης στο Ρόστοκ φάνηκε πως οι ακτιβιστές της βάσης από διαφορετικούς χώρους, όπως συνδικαλιστές αριστεροί, αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, η κίνηση Graswurzel, αυτο-οργανώσεις των μεταναστών, άτομα από το attac και τους αυτόνομους έχουν ήδη ξεκινήσει την κινητοποίηση για το 2007. Και πολλοί ακτιβιστές από διάφορα δίκτυα σε όλη την Ευρώπη ρωτάνε ήδη σε ποια φάση βρίσκεται η κινητοποίηση στη Γερμανία έτσι ώστε να μπορέσει να διασφαλιστεί μια πρακτική και θεματική ενότητα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Θα θέλαμε να προτείνουμε και να στηρίξουμε την ιδέα ενός κάμπινγκ που να φιλοξενήσει όλες τις ομάδες του χώρου. Δε θέλουμε να πατροναριστεί το κάμπινγκ μια και τον αγώνα για τα παγκόσμια δικαιώματα τον καταλαβαίνουμε ως αγώνα και αντιπαράθεση για διαφορετικές αντιλήψεις για την κοινωνία και την χειραφέτηση. Αντίθετα θεωρούμε ότι είναι καθοριστικής σημασίας να βρεθούν πολιτικές φόρμες μέσα από τις οποίες να μπορούν να εκφραστούν οι διάφορες θέσεις και οι συγκρούσεις να βγούν στην επιφάνεια και να διευθετηθούν.

Το κάμπινγκ 2006 μπορεί να αποτελέσει έναν τέτοιον τόπο συνάντησης, ανταλλαγής και, φυσικά, λεκτικών συγκρούσεων των διάφορων ετερογενών ομάδων των αριστερών του κινήματος. Θέλουμε να γνωρίσουμε από κοντά τις διαφορετικές ευρωπαϊκές και διεθνείς αντιλήψεις για το Κίνημα, τη Διαμαρτυρία και την Αντίσταση για να «διαπιστώσουμε τις διαφορές και ν’ αναγνωρίσουμε τις ομοιότητες». Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τις εμπειρίες και την ενέργεια από τη συνάντηση κορυφής το 2006 στην Αγ. Πετρούπολη και να οργανώσουμε μέχρι το καλοκαίρι του 2007 ένα ευρύ, αποφασισμένο και αποτελεσματικό μέτωπο διεθνούς αντίστασης.


... και η πράξη Πέρα από την καλοπέραση στην όμορφη Βαλτική (μετά από κουραστική αυτο-οργάνωση) προσφέροντας αρκετούς χώρους για συζήτηση και εκδηλώσεις, Workshops και Ομάδες εργασίας, το «Camp Inski», το κάμπινγκ ενάντια στην G8 στη Βαλτική θα προχωρήσει σε διαμαρτυρίες και αν χρειαστεί και σε πράξεις κοινωνικής ανυποταγής και θα κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή:

Μετανάστευση, αντιφασισμός και η αντίσταση ενάντια στον μιλιταρισμό και τον πόλεμο είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στο Camp Inski 2006. Και θέλουμε κι άλλα, γιατί η νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση του κόσμου είναι πολυεπίπεδη και πολύμορφη. Το ίδιο είναι η αντίστασή μας και οι μορφές της. Γι’ αυτό προσκαλούμε σε διεθνές επίπεδο να συμμετάσχετε με Workshops, δράσεις-επεμβάσεις και συζητήσεις στο Camp Inski. Οργανωθείτε – Συμμετέχετε - Για ένα εντελώς διαφορετικό Όλο

Επαφή: www.camp06.org

Mailinglist: camp2006@lists.so36.net

Ομάδα για το κάμπιγκ: info@camp06.org ή camp06@riseup.net

Επαφή για το πολιτιστικό πρόγραμμα: : kultur@camp06.org

Διεύθυνση: Camp Inski, Mariannenplatz 2, 10997 Berlin

v.i.S.d.P.: S. Kemper, Mariannenplatz 2, 10997 Berlin

Retrieved from "http://camp06.dissentnetwork.org/AufrufGr"

This page has been accessed 1,310 times. This page was last modified 21:09, 26 June 2006.


» dissent-archive