Φεμινιστική κινητοποίηση

Προς όλες όσες ορμήξουν ενάντια στη σύνοδo!

Κάλεσμα προς τις φεμινίστριες/λεσβίες/ Transgender –Αντίσταση ενάντια στη σύνοδο των 8 στο Heiligendamm

Στις 6-8 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί η επόμενη σύνοδος των G8-στο Χάιλιγκεννταμ της Γερμανίας. Είμαστε μια συμμαχία γυναικών/λεσβιών και transgender και σας καλούμε να συμμετέχετε κι εσείς από τις 2 μέχρι τις 10 Ιούνη 2007 στην Εβδομάδα Δράσης ενάντια στη σύνοδο των G8.

Ένας από τους στόχους της Συνόδου των 8 είναι ανάμεσα στα άλλα να σκηνοθετήσει με τρόπο αρεστό και στα ΜΜΕ τις εξουσιαστικές σχέσεις σ’ αυτόν τον πλανήτη. Οι κυβερνήτες των λαών που διεκδικούν την παγκόσμια οικονομική κυριαρχία παίρνουν εδώ άτυπα τις αποφάσεις τους. Θέλουν να συντηρήσουν και να ενισχύσουν τις σχέσεις εκείνες που στηρίζονται στην κερδοσκοπία, την καταπίεση και την εκμετάλλευση ανθρώπων και φύσης

Η λογική αυτή της εξουσίας δε ζει μόνο στο κεφάλι όσων επιβάλλουν αυτή την πολιτική αλλά συνιστά και τη βάση των σκέψεων, των αισθημάτων και των πράξεων ολόκληρης της κοινωνίας μας.
Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό για μας τόσο το να κινηθούμε ενάντια στη συνάντηση κορυφής, όσο και το να αντιστεκόμαστε και στην καθημερινότητά μας. Με διάφορες δράσεις κοινωνικής παρέμβασης τραβάμε σε διάφορες πόλεις την προσοχή όσον αφορά τα αιτήματά μας.

Στρεφόμαστε ενάντια στην πατριαρχία, στον καπιταλισμό, στο ρατσισμό και σε κάθε είδους καταπίεση. Προς την ίδια κατεύθυνση είναι σημαντικό για μας να δημιουργήσουμε διασυνδέσεις/ έναν συσχετισμό μεταξύ των συνθηκών που επικτατούν εδώ και ανά τον κόσμο. Είμαστε ακόμη ενάντια στη διανομή ρόλων όπως π.χ. άντρας/γυναίκα, μαύρος / άσπρος, φτωχός/πλούσιος.Το να ανήκει κανείς σε μια από αυτές τις κατηγορίες και το να κανονικοποιείται με βάση το ιδεατό σώμα ή την ετεροφυλία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το στάτους του και τις ευκαιρίες που έχει στον κόσμο μας.

Ενάντια στη σεξιστική κανονικότητα!
Διεκδικούμε μια αυτόνομη, αντιεξουσιαστική ζωή!

Φεμινιστικά επιχειρήματα ενάντια στην πολιτική της G8

Υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι για να αμφισβητεί κανείς την πολιτική της G8. Μια φεμινιστική σκοπιά συμπεριλαμβάνει και τα ερωτήματα που μπαίνουν για τις επιδράσεις στις σχέσεις των φύλων και για τις συνθήκες ζωής των γυναικών, λεσβιών, transgender και αμφίφυλων. Η παγκοσμιοποίηση κάτω από νεοφιλελεύθερες συνθήκες τονώνει τη σύμπραξη εξουσιαστικών σχέσεων όπως η πατριαρχία και ο ρατσισμός. Βάζουμε το θέμα πολιτικά, όσον αφορά στο ποιος κερδίζει σε αυτές τις συνθήκες και το ποιος αδικείται ιδιαίτερα. Δεν ξεχνάμε βέβαια πως και οι γυναίκες/ λεσβίες / επηρεάζονται σε διαφορετικό βαθμό από την κυρίαρχη λογική ή και αποτελούν μέρος της.

Η ατζέντα της G8 προσφέρει πολλά σημεία στα οποία μπορεί να στηριχθεί η φεμινιστική κριτική, όπως π.χ. :
-Στόχος της G8 στην οικονομική πολιτική είναι η δημιουργία ενός ελκυστικού κλίματος για τους απανταχού επενδυτές σε όλον τον κόσμο. Αυτό συμπεριλαμβάνει την επιβολή και επέκταση χαμηλών μεροκάματων με αυστηρούς κανονισμούς και συνθήκες εργασίας που βαθαίνουν τις διακρίσεις και φτάνει μέχρι και την απόλυτη απουσία δικαιωμάτων. Οι χώρες του παγκόσμιου Νότου βρίσκονται μπροστά- μπροστά. Στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες και παιδιά αυτές και αυτά που σκοτώνονται στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί παράγοντας για τον πλούσιο Βορρά φτηνά τρόφιμα, ρούχα, κλπ.
-Στόχος της G8 είναι δήθεν να καταπολεμήσει και τη φτώχεια. Με την ίδια τους την πολιτική όμως από υπονομεύουν τα ίδια τους τα προγράμματα, όπως αυτό της διαγραφής των οφειλών. Οι κοινωνικές αποδοχές ελαττώνονται και τα δημόσια αγαθά, πρώτες ύλες, γνώσεις και υπηρεσίες ιδιωτικοποιούνται. Το ξεπούλημα πραγματοποιείται πλέον από πολυεθνικές επιχειρήσεις. Με αυτό τον τρόπο επεμβαίνουν δραστικά χειροτερεύοντας τις συνθήκες ζωής για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Πάνω από το μισό του πληθυσμού ζει στη φτώχια και στο μεγαλύτερο μέρος του είναι γυναίκες.
-Στόχος της G8 είναι...
άλλα παραδείγματα και θέματα για συζήτηση θα βρεις στην ιστοσελίδα: http://dissent-archive.ucrony.net/dissentnetwork/node/53

Παντού στον κόσμο πολλές και πολλοί πια δεν αποδέχονται αυτές τις σχέσεις καταπίεσης και αντιστέκονται: Έτσι τα γυναικεία συνδικάτα στην Ινδονησία παλεύουν για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για την προστασία τους από σεξουαλικές επιθέσεις. Ο «Στρατός Γυναικών για την προστασία του νερού» παλεύει ενάντια σε βιομηχανία και σε πολιτικούς.

Να σταθούμε λοιπόν κι εμείς εμπόδιο στο δρόμο αυτών που καταστρέφουν τη ζωή
με αντίτιμο το κέρδος!

Γιατί φεμινιστική οργάνωση γυναικών/ λεσβιών/ transgender ;

Θέλουμε ως γυναίκες / λεσβίες/ transgender τη δικτύωση για μια δυνατή, φεμινιστική-αντιπατριαρχική αντίσταση ενάντια στη G8.

Αδικίες και διακρίσεις λόγω των ρόλων που αποδίδονται στα φύλα και η κανονικότητα των ετεροφυλόφιλων καθορίζουν την καθημερινότητά μας σε μεγάλο βαθμό.
Αυτές είναι οι βάσεις της σκέψης, της εμπειρίας και κυρίως της δράσης στην κοινωνία μας, ακόμα και μέσα στις γραμμές της Αριστεράς και του αριστερού αντιεξουσιαστικού/ριζοσπαστικού κινήματος. Αυτό το απορρίπτουμε.

Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια οργάνωση γυναικών/ λεσβιών/ transgender. Τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτή τη συμμαχία παλεύουν ενάντια στη σεξιστική κανονικότητα με διάφορους και διαφορετικούς τρόπους και στόχους.
Η στρατηγικές μας κινούνται από το να κάνουμε πολιτική στο όνομα των γυναικών/ λεσβιών/ transgender, γιατί έτσι επίτιθεται κανείς καλύτερα στις πατριαρχικές δομές, μέχρι και την queer-φεμινιστική άρνηση τέτοιου είδους κατηγοριοποίησης λόγω του κινδύνου της αναπαραγωγής του προκαθορισμού των φύλων.

Θέματα για τη σχετική συζήτηση θα βρεις στην ιστοσελίδα: http://dissent-archive.ucrony.net/dissentnetwork/node/53

Diskussionsbeiträge hierzu findest du unter: http://dissent-archive.ucrony.net/dissentnetwork/node/53

Για μας είναι σημαντικό να πετύχουμε μια όσο το δυνατό πιο ευρεία συμμαχία με όσους και όσες έχουν γυναικείες εμπειρίες (ανεξάρτητα με το πώς τις απέκτησαν) και που θέλουν να παλέψουν με μας για μια ζωή χωρίς εξουσία.

Οργανωτικά :

Η Εβδομάδα Δράσης ενάντια στη σύνοδο της G8 θα διεξαχθεί από τις 2 - 10 Ιούνη στο Heiligendamm. Θα γίνουν διάφορες δράσεις/παρεμβάσεις – Περισσότερες πληροφορίες που να αφορούν τόσο τις δικές μας όσο και παρεμβάσεις άλλων θα βρεις στο:
http://dissentnetzwerk.org

Στην πρώτη διαδήλωση που θα ανοίξει την Εβδομάδα, στις 2 Ιούνη στο Rostock θα υπάρχει ένα μπλοκ γυναικών/ λεσβιών/ transgender . Για την αστεροειδή πορεία συζητιέται να κινητοποιήσουμε μαζί με το δίκτυο των Queer ένα κομμάτι.
Επίσης θέλουμε κι εμείς να συμμετέχουμε σε αποκλεισμούς.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα βρεις πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στους διάφορους κόμβους πληροφοριών

Το κάμπινγκ δε θα το χρησιμοποιήσουμε μόνο για ύπνο και ξεκούραση αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε τη δικτύωση και τον προγραμματισμό. Σε ένα από τα κάμπινγκ θα υπάρχει και περιοχή για γυναίκες/λεσβίες/ Transgender.
Προγραμματίζουμε με το δίκτυο των Queer κοινές δράσεις και οι περιοχές μας στο κάμπινγκ θα είναι δίπλα- δίπλα..

Μπορείς να μας βρεις στη διεύθυνση:fem-g8 [at] riseup.net

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στις
12./13. Μάη

Αλλιώς θα συμβούν διάφορες παρεμβάσεις σε διάφορες πόλεις. Συμμετείχε!

Επιπλέον πληροφορίες :
Queer-Δίκτυο: www.myspace.com/queersagainstg8