ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ G8

18 Απριλίου 2007, INTERNATIONALS AGAINST G8

Μετά την πρώτη συζήτηση κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνάντησης στη Βενετία (Μάρτιος 2007), κόσμος από διάφορα κοινωνικά κέντρα της Ιταλίας και κόσμος από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε μια Διεθνή Συνέλευση κατά τη διάρκεια 3ης Διάσκεψης Δράσης στο Ρόστοκ της Γερμανίας (Απρίλης 2007). Το αποτέλεσμα της συνέλευσης αυτής συνοψίζεται στο παρακάτω κείμενο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναντηθήκαμε σήμερα στις 14 του Απρίλη άνθρωποι από διάφορες περιοχές και χώρες της Ευρώπης. Συμμετέχουμε στην 3η Διάσκεψη Δράσης ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του Rostock. Αρκετοί από μας συμμετείχαν στην Παγκόσμια Συνάντηση που οργανώθηκε στις 31 του Μάρτη στη Βενετία, όπου ξεκίνησε η δικτύωση σε διεθνές επίπεδο. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις δεσμεύσεις μας για συμμετοχή στις διαμαρτυρίες και στις δράσεις ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του G8 και θέλουμε να μοιραστούμε μερικές συμφωνίες σχετικά με τους ελέγχους στα σύνορα και σχετικά με την ελευθερία κίνησης.

Δηλώνουμε πως:

  • 1. Όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν ελευθερία κίνησης σε μια Ευρώπη και σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα.
  • 2. Αρνούμαστε οποιοδήποτε έλεγχο, καταστολή και κλείσιμο συνόρων που προέρχεται από την ευρωπαϊκή αστυνομία και στοχεύει στην απαγόρευση εισόδου σε ανθρώπους που επιθυμούν να διαδηλώσουν εναντίον του G8. Απορρίπτουμε οποιαδήποτε κατηγοριοποίηση και διάκριση μεταξύ των διαδηλωτών.
  • 3. Θα εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στα σύνορα και θα συντονίσουμε τις προσπάθειές για το δικαίωμα όλων στην ελεύθερη μετακίνηση την πρώτη εβδομάδα του Ιούνη.
  • 4. Υπάρχει ήδη μια πολιτική Ευρώπη και αυτή βασίζεται στους συνοριακούς ελέγχους και στην καπιταλιστική οικονομία.
  • 5. Καλούμε σε δράσεις αλληλεγγύης σε πρεσβείες, προξενεία, ινστιτούτα Γκαίτε, γερμανικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Εδώ γίνονται σεβαστές όλες οι μορφές δράσης και διαμαρτυρίας.

Το κείμενο συζητήθηκε και υποστηρίχτηκε από συμμετέχοντες προερχόμενοι από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία, Ρωσία, Λετονία, Εσθονία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Βέλγιο, Δανία, Τσεχία, Ολλανδία, ΗΠΑ και Καναδάς. Θα είμαστε παντού!

Rostock, 14 Απρίλη 2007

Διεθνής Συνάντηση ενάντια στη Σύνοδο της G8.

Links:
www.globalproject.info
www.resistance2003.gr
www.2007-g8.tk
www.heiligendamm2007.de