Bevæg jer hurtigt, slå hårdere...

G8 Heiligendamm 07: Bare endnu et modstands-topmøde?
Anti-G8 internationalt møde – Den 11. Februar, 2007
G8 cirkusset kommer til Heiligendamm. Da afholdelsen af de seneste topmøder er sket i afsides områder, har vi følt vores styrke mindsket, mest af alt fordi de i højere og højere grad kontrollere deres legeplads og alt omkring den. I Seattle, Prag og Genoa lå vores styrker i at være opfindsomme og i at kunne overraske politiet. Dette gav os friheden til at iscenesætte effektiv direkte aktion og at forstyrre og sprænge topmøder. Tiden er kommet til at tage initiativet tilbage.
At det at samles og iscenesætte aktioner i Heiligendamm kunne være en konstruktiv og styrkende erfaring er vi alle enige om. Dog har tidligere erfaringer med topmødemobiliseringer vist et behov for at blive mere fleksible i vores protester. At være indhegnet og blokeret fra at tage effektiv handling, som i Gleneagles og Skt. Petersburg, er både ukonstruktivt og svækkende.
I løbet af de sidste få år har den mest effektive måde, for de der intet ejer at angribe kapitalen, været direkte at blokere varestrømmen. Dette blev gjort af havnearbejderne på den amerikanske vestkyst i 2002, de arbejdsløses bevægelse i Argentina siden 1997, de Algierske oprørere i 2001 og under kampen om CPE reformen i Frankrig sidste år. Vi bør tage ved lære af dette, og prøve at blokere kapitalens strøm – Om det så er strømmen af numre i aktiemarkedets digitale verden eller strømmen af varelastbiler på motorvejen.
Vores forslag er at vi samles mod kapitalisternes fort i Heiligendamm og oplever den magt og energi der er i at handle og leve i en stor gruppe. Dog kun så længe som vi kan være effektive og det forøger vores magt. Dette betyder at gå med de nuværende perspektiver om at forsøge at blokere topmødet og strømmene over hele Meck-Pomm, men at komme hertil forberedt på radikale strategiske forandringer: Hvis tiden kommer hvor vi er blokeret fra at være effektive, bør vi forberede os på at bevæge os for at tage kampen hvor kapitalisterne er mere sårbare.
Igennem dette strategiske skifte vil vi bevare kraften og energien vi har følt ved tidligere topmøde mobiliseringer, mens vi på samme tid skaber nye muligheder for forstyrrelse. Praktisk, og som et udgangspunkt, bliver vi nødt til at skabe den kollektive kapacitet der skal til for tage hurtige beslutninger, og for at være mobile på et hvilket som helst tidspunkt. Vi er ikke bundet til et sted som de er, fanget i deres rigide strukture. Vores taktik bør være mobile angreb, ikke en langvarig belejring der er umulig at vinde.
Med dett i tankerne opfordrer vi aktivister til at komme til Heiligendamm forberedt på at bevæge kamppladsen, noget som kræver os som vores egen normadiske base. Organisatorisk påtager vi os at forberede en struktur til vidensdeling og logistisk styring der kan bevæg,>e sig sammen med os.
De strømme vi foreslår at blokerer er globale og uden grænser. Mange er påvirket af dem, men kun få har ressourcerne til at være tilstede i Heiligendamm. Vi opfordrer alle dem der ikke kan komme til G8, til at tage del i kampen, ved at blokere strømmene hvorend i verden de er. Kom forberedt!
Anti-G8 internationalt møde – Den 11. Februar, 2007