G8 Heiligendamm 2007: Vain yksi vastahuippukokous lisää?

Liiku vikkelästi, iske ankarammin...
G8:n vastainen kansainvälinen tapaaminen, 11. helmikuuta 2007
G8-sirkus on tulossa Heiligendammiin. Huippukokousten siirryttyä viime vuosina syrjäisemmille seuduille olemme tunteneet voimamme vähenevän, lähinnä siitä syystä että he kontrolloivat yhä enemmän pelikenttää ja kaikkea sen ympärillä. Seattlessa, Prahassa ja Genovassa kekseliäisyys ja poliisin yllättäminen olivat meidän vahvuuksiamme. Ne takasivat meille vapauden järjestää tehokasta suoraa toimintaa ja saada huippukokouksia sekaannukseen. On tullut aika ottaa aloite takaisin meille. Olemme kaikki yhtä mieltä siitä että kokoontuminen Heiligendammiin ja toiminnan järjestäminen siellä voisi olla rakentava ja voimia antava kokemus. Aiemmat kokemukset joukkotoiminnasta huippukokousten yhteydessä ovat kuitenkin osoittaneet, että meidän protestiemme on jatkossa oltava joustavampia. Aidatuksi joutuminen ja tehokkaan suoran toiminnan estyminen, kuten Gleneaglesissa ja Pietarissa tapahtui, ei ole sen paremmin rakentavaa kuin voiman tunnetta antavaakaan.
Muutaman viime vuoden aikana osattomien tehokkain tapa hyökätä pääomaa vastaan on ollut tavaravirtojen suora tukkiminen. Tämän tekivät satamatyöläiset USA:n länsirannikolla 2002, työttömien liike Argentiinassa vuodesta 1997 alkaen, Algerian kapinalliset 2001 ja CPE-kamppailu Ranskassa viime vuonna. Meidän pitäisi ottaa opiksi tästä ja pyrkiä tukkimaan pääoman virrat - olipa kyseessä sitten numeroiden virta osakekaupan digitaalisessa maailmassa tai rahtirekkojen virta moottoriteillä.
Ehdotuksemme on, että kokoonnumme Heiligendammiin kapitalistista linnaketta vastaan ja koemme suurena ryhmänä toimimisen voiman ja energian, mutta vain niin kauan kuin olemme tehokkaita ja vain niin kauan kuin se lisää meidän voimaamme. Tämä tarkoittaa että yritämme nykyisiä näkemyksiä seuraten estää kokouksen ja tukkia kulun kaikkialla Meck-Pommin alueella; mutta tulemme paikalle samalla valmiina tekemään radikaaleja strategisia muutoksia: jos tulee aika jolloin meitä estetään toimimasta tehokkaasti, meidän pitäisi olla valmiita liikkumaan ja viemään taistelu kapitalistien luo siellä missä he ovat haavoittuvampia. Tämän strategisen muutoksen avulla haluamme säilyttää sen voiman ja energian jota olemme aiemmin kokeneet järjestäytyessämme huippukokouksia vastaan, mutta samalla luoda uusia häirintävalmiuksia. Käytännössä, ja lähtökohtaisesti, meidän täytyy luoda yhteisiä valmiuksia nopeiden päätösten tekemiseksi, ja valmiuksia pystyä liikkumaan joka hetki. Meitä ei ole sidottu yhteen paikkaan niinkuin heidät on, ja tämä on suuri vahvuus, joka antaa meille mahdollisuuden pakottaa poliisi pysymään koko ajan askeleen verran meistä jäljessä, jäykkien rakenteidensa vankina. Tappioon tuomittujen piiritysten järjestämisen sijaan meidän pitäisi omaksua ketterästi paikkaa vaihtavien yllätyshyökkäysten taktiikka. Tämä mielessämme kannustamme aktivisteja saapumaan Heiligendammiin valmistautuneina vaihtamaan taistelukenttää. Tämä edellyttää, että meidän jokaisen on itse oltava oma vaeltava perusyksikkömme. Mitä organisaatioon tulee, sitoudumme täällä valmistelemaan rakenteet informaation jakamista varten, ja sellaisen logistiikan hallintaa varten, joka pystyy kulkemaan mukanamme.
Virrat, joiden tukkimista ehdotamme, ovat globaaleja ja rajattomia. Ne vaikuttavat moniin, mutta vain harvoilla on varaa tulla paikalle Heiligendammiin. Kannustamme kaikkia niitä, jotka eivät pysty saapumaan G8-kamppailuun, osallistumaan siihen tukkimalla virtoja kaikkialla maailmassa.
Tulkaa valmistautuneina!
G8:n vastainen kansainvälinen tapaaminen, 11. helmikuuta 2007