Manifestatie en fietskaravaan-demo tegen G8 in Nijmegen

Koopzondag 6 mei is er vanaf 13:00 uur een manifestatie tegen de G8 in het centrum van Nijmegen (Koningsplein). Maandag 7 mei houden activisten in samenwerking met de internationale fietskaravaan een fietsdemonstratie door de stad. We verzamelen 9.30 uur precies bij DHD (Tollenstraat 83). We maken plaatselijk verzet tegen de neoliberale kapitalistische agenda van de G8 zichtbaar. Neem je fiets mee!

KOOPzondag 6 mei komt de fietskaravaan aan in Nijmegen. Van 13:00 tot 17:00 uur is er door ons een manifestatie georganiseerd op het Koningsplein. Op het programma staan de presentatie van lokale actiegroepen, live-muziek, straattheater, food not bombs, filmpjes, informatiekramen en ruimte voor eigen initiatief.

's Avonds vanaf 18:00 uur is iedereen welkom bij DHD op de Tollenstraat 83. Le Sabot kookt een heerlijke veganistische en biologische maaltijd. Verder kunnen we de mensen van de fietskaravaan ontmoeten. Er zijn slaapplaatsen en ook voor ontbijt wordt gezorgd.

Maandag 7 mei is er vanaf 8:00 uur koffie en ontbijt bij DHD.
Om 9:30 uur precies starten we de fietsdemonstratie. Zorg dat je op tijd bent! We zullen uitleggen langs welke lokaties we fietsen en waarom. De verschillende akties zullen verzet tegen het G8 beleid zichtbaar maken. Denk aan migratie, milieu, natuur, privatisering en eigendomsrecht.

Aan het begin van de middag keren we terug bij DHD en zal de fietskaravaan haar route voortzetten naar Heiligendam.

Neem een lunchpakket en zwembroek mee! Zie je dan, je weet toch!