Bussen naar Duitsland

Er zullen bussen vertrekken uit Amsterdam en Nijmegen. Ze gaan op vrijdag 1 juni heen en op 8 juni weer terug. De tickets kosten 50 euro retour. Enkeltjes zijn alleen mogelijk als er een wisselreiziger voorhanden is.

De bussen zijn bedoeld voor mensen die actief deel willen nemen aan de protesten tegen de G8. Ze zijn niet commercieel en, net als de acties en de actiekampen, gebaseerd op samenwerking en zelfwerkzaamheid.

De bussen zijn onderdeel van het dissent-netwerk. Dat wil zeggen dat ze naar de actiekampen rijden, waar de passagiers kunnen verblijven.

Een van de de bussen zal tevens ingericht zijn als media-werkplaats en als zodanig een rol gaan spelen bij acties.

Deelnemers aan de reis wordt aangeraden zich van tevoren te organiseren in groepjes (basisgroepen/affinitygroups), of als ze individueel gaan, zich van tevoren te informeren over de situatie op een van de dissent-bijeenkomsten.

Opgeven via: infodissentnl[at]multipleks.org

Laat daarbij weten of je in Amsterdam of in Nijmegen in (en uit) wilt
stappen. Betalen kan via: dissent, gironummer 5164853 Amsterdam. Je betaalt pas nadat je bevestiging hebt gekregen dat je een plek hebt.

Daarna krijgen de busgangers (en anderen) allerlei nadere informatie.

Mochten op een gegeven moment de bussen volzitten, dan gaan we met wachtlijsten werken en zullen we ook proberen te bemiddelen met liftgevers en kleinere busjes en andere vormen van vervoer.