Steun ons

Aankomende juni is de G8-top in Heiligendamm, bij Rostock in Duitsland. Hier zijn brede coalities van actiegroepen bezig om allerlei protestacties tegen te organiseren. Wij hebben in Nederland een overleg opgericht onder de naam Dissent om daar bij aan te sluiten. We werken nauw samen met het internationale netwerk met dezelfde naam.

We gaan meehelpen met blokkades en andere acties, en ondersteunen ook de opbouw van actiekampen, informatiesystemen etc. In Nederland doen we bovendien aan het uitbrengen van informatie, het organiseren van bijeenkomsten, het opzetten van Nederlandse infrastructuur, het regelen van juridische bijstand en zo meer.

Het kost allemaal een boel geld en vandaar dat we bij jullie aankloppen voor hulp.

We hebben van XminY Solidariteitsfonds 600 euro gekregen als opstartkosten en om de eerste publicaties te bekostigen. Verder organiseren we natuurlijk benefieten en vragen we fooienpotten van actiecafé's en dergelijke.

We zullen echter meer nodig hebben dan we zo kunnen produceren.

We hebben bijvoorbeeld nog plannen voor het uitbrengen van een krantje met de laatste informatie, stikkers en posters (dat zal naar schatting tenminste 1500 euro gaan kosten). Verder ondersteunen we straks de lokale media en transportstruktuur. Dat gebuert met hulp van non-commerciele instellingen als theaterstraat en indymedia. Toch brengt dat de nodige onkosten met zich mee die we niet op onze collega-activisten kunnen verhalen. Zo willen we een bus inrichten als rijdende media-werkplaats zodat activisten letterlijk vanaf de blokkades berichten de wereld in kunnen sturen. Dat project zal zo'n 2000 euro kosten, voornamelijk aan onkosten voor de stadsbus, apparatuur en internethuur.

Ook willen we graag wat in voorraad hebben om ter plekke collectieve onkosten te kunnen betalen in het actiekamp, oa. voor acties. Eerdere acties bij de G8-top in Gleneagles hebben ons geleerd dat er veel van dat soort onkosten opdoemen en dat we ernstig in onze mogelijkheden beperkt worden als daar geen geld voor is (denk aan verf en spandoekstof, touwen om in bomen boven de weg te kunnen hangen, dat soort zaken). En dan zijn er nog onvoorziene omstandigheden zoals kosten bij arrestaties en rechtszaken en dergelijke. Er wordt natuurlijk niets aan loon of individuele reiskosten oid. betaald. Na afloop van de acties krijgen jullie een overzicht van de inkomsten en uitgaven...

We hebben een girorekening: 5164853 tnv. Dissent in Amsterdam

Onze website is http://www.dissent.nl

Voor alle vragen kun je ons bereiken op de maandelijkse dissent-vergadering (email: infodissentnl[at]multipleks.org) , of via degene die deze aanvraag heeft ingediend. (We moeten soms een beetje discreet doen....)